Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden van ITALIE SCOOTERS, gevestigd Houterbrugweg 9 te 5664 EV Geldrop.

1) Definities:
Onder 'klant' wordt verstaan de opdrachtgever, koper en iedere afnemer die aan ITALIE SCOOTERS een opdracht geeft en/of met deze een overeenkomst heeft gesloten.

2) Fabrieksgarantie (op nieuwe Vespa’s):
De garantie die op de door ITALIE SCOOTERS geleverde zaken van toepassing is betreft een garantie die verleend wordt door de fabrikant en/of importeur van de geleverde zaken. ITALIE SCOOTERS accepteert de voorwaarden van de fabrikant en werkt volgens deze voorwaarden.
Bij deze fabrieksgarantie gelden de door de fabrikant en/of importeur bepaalde voorwaarden en uitsluitingen.
Per scooterfabrikant gelden een aantal garantie-uitsluitingen waarbij de garantie vervalt of niet van toepassing is. Deze kunnen per fabrikant verschillen. In ieder geval is in onderstaande gevallen de garantie niet van toepassing of vervalt de garantie:

  • onderhoud is niet of niet tijdig uitgevoerd
  • het door derden sleutelen aan de scooter
  • opvoeren van de scooter
  • het niet gebruiken van originele onderdelen
  • schade door val, aanrijding of beschadiging
  • batterijen/accu’s, banden, bekabeling, lampen, LED-verlichting, remmen, remblokken, remschijven, riemen, filters, poulies, koppeling of andere slijtagegevoelige onderdelen

Garantie houdt in dat ITALIE SCOOTERS het onderdeel (de onderdelen) claimt en vervangt. Het onderdeel (de onderdelen) wordt(en) vervolgens vergoed onder garantie. Dit betekent dat u alleen de montage- en/of reparatiekosten betaalt. Ook overige bijkomende kosten, zoals onze haal- en brengservice, worden niet vergoed!

3) Garantie op gebruikte Vespa’s:
Op bij ITALIE SCOOTERS aangeschafte gebruikte (snor)scooters zit  standaard  2 maanden garantie.  De garantie vervalt indien:
- door derden aanpassingen zijn gedaan cq door derden aan de (snor)scooter is gesleuteld
- de bromfiets en/of scooter is opgevoerd

4) Offertes:
Offertes van ITALIE SCOOTERS zijn vrijblijvend en vervallen uiterlijk 14 dagen na datum offerte.

5) Bestellingen - Verzenden en retourneren van onderdelen:
Ruilen van onderdelen kan binnen 8 dagen, in onbeschadigde originele verpakking en mits aankoopbon aanwezig is.
Gratis artikelen worden niet vergoed.
Bestellingen dienen vooraf betaald te worden en worden verzonden zodra het bedrag is bijgeschreven op de rekening van ITALIE SCOOTERS.
Eventuele verzendkosten zijn voor rekening van de klant.
Tweedehands onderdelen kunnen niet worden geretourneerd.

Voor afgeprijsde artikelen geldt: bij retournering binnen 8 dagen, in onbeschadigde originele verpakking + aankoopbon, ontvangt u een tegoedbon.

ITALIE SCOOTERS is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor de gevolgen van gebruik van geleverde onderdelen die de snelheid en het vermogen van de bromfiets en/of scooter verhogen. Op snelle onderdelen kan geen garantie worden gegeven, tenzij dit anders door de importeur en/of fabrikant is gemeld.

6) Garantie op Reparaties & Onderhoud:
ITALIE SCOOTERS geeft op haar werkzaamheden en gemonteerde onderdelen 2 maanden garantie.

Garantie geldt echter niet indien:
- schade en/of mankementen veroorzaakt zijn door onzorgvuldig handelen van de klant
- schade en/of mankementen ontstaan zijn na  sleutelen  door derden
- bromfietsen en/of scooters zijn opgevoerd

Onderzoekskosten
ITALIE SCOOTERS berekent een starttarief Onderzoekskosten van € 40,- incl. btw. Indien tijdens onderzoek blijkt dat de prijs van de reparatie aanmerkelijk hoger zal zijn dan is ingeschat bij het aanbieden van de scooter, wordt direct telefonisch contact opgenomen met de klant. De klant kan dan alsnog afzien van reparatie en betaalt alleen het starttarief. 

Transportkosten, vervangend vervoer en eventuele gevolgschade vallen ten alle tijden buiten de garantie.

7) Op alle teksten, prijzen en afbeeldingen op de  website www.italiescooters.nl geldt: drukfouten en prijswijzigingen voorbehouden. ITALIE SCOOTERS kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor onjuist geplaatste gegevens.